Economische agenda

De doelstellingen in de gepresenteerde economische agenda onderschrijven wij volkomen. Het is vanaf de start van de gemeente Leudal een streven geweest om ons als gemeente in de regio onderscheidend in de markt te zetten, als een gemeente waar het goed ondernemen is. In de economische agenda wordt dit bevestigd.

Waar wij wel voor willen waken is dat er door de vele samenwerkingsverbanden die in de agenda genoemd worden, zoals OML, Keyport, SML en dergelijke, goede initiatieven niet adequaat worden opgepakt. De bureaucratische vertragingen liggen dan op de loer. Dat is iets wat wij niet wensen, een actieve opstelling van de gemeente is hierin gevraagd. Voor ons gevoel meer dan nu het geval is. We hebben van verschillende initiatieven vernomen die niet of nog steeds niet zijn uitgevoerd, en dat terwijl er nog voldoende plek is op de verschillende industrieterreinen voor vestiging van deze initiatieven.

Als we dan het werk dicht bij de jeugd willen brengen, en werknemers willen behouden voor onze gemeente dan zullen we ook de mogelijkheden moeten bieden om zich in de gemeente te vestigen. Dus kort en goed, de doelstellingen zijn prima, wij wachten op concrete voorstellen en een meer dan actieve houding van de gemeente. Wij verwachten dan ook bij de evaluatie van het eerste jaar dat er resultaten zijn geboekt.