Is er sprake van ongelijkheid?

 
 
Inwoners klagen vaak bij ons dat in Leudal nauwelijks iets mogelijk is. Als ze met plannen komen om woningen te realiseren lopen ze tegen ambtelijke muren op. Er moet van alles en nog wat uitgezocht worden wat vaak gepaard gaat met hoge kosten. En er moet lang, heel lang gewacht worden voordat men een reactie ontvangt. Uiteindelijk stranden veel van dit soort initiatieven in schoonheid en blijft de burger gefrustreerd achter.
Maar het college zelf neemt het niet zo  nauw met de regels. In Kelpen-Oler kwam een groot energiebedrijf met het verzoek om te mogen uitbreiden. Dit verzoek was in strijd met het bestemmingsplan. Onze burgers moeten voor dit soort initiatieven vaak een jarenlang traject doorlopen en mogen pas beginnen als het hele proces is afgerond. En oh wee als men eerder begint; Dan staat binnen de kortste keren handhaving op de stoep.
Maar de energiereus werd geen strobreed in de weg gelegd. Die diende een aanvraag in en nog voordat deze op het gemeentehuis in behandeling was genomen was de bouw al gereed. Nu zou je verwachten dat het college daar tegen op zou treden, maar niets is mindere waar. Men liet alles uit de handen vallen en startte met spoed een legalisatietraject.
Wij vinden dat meten met twee maten waarbij grote bedrijven met veel geld blijkbaar een voorrangspositie hebben ten opzicht van de gewone burger. En dat is volgens ons niet uit leggen.
 
Ronduit Open